Nieuws

26 september 2017

Gregory Page in concert

Op vrijdag 6 oktober ontvangt Acoustic Alley de Amerikaanse songwriter Gregory Page. 

Gregory Page in concert
Making Americana Great Again, tweette Jason Mraz over zijn vriend Gregory Page. Grappig en wrang tegelijk, want deze sympathieke Amerikaan leidt al jaren een sappelend muzikantenbestaan in de marge, terwijl hij prachtige albums blijft afleveren. Als er wel een land is waar Gregory Page op waarde wordt geschat is het Nederland. Hij verblijft hier zelfs grote delen van het jaar, omdat zijn vintage muziek en voorkomen hier de respons krijgen die hem in zijn vaderland maar niet ten deel wil vallen.

Mogelijk komt daar enige verandering in met So It Goes, zijn nieuwe album. Behalve vriend Jason Mraz, werkten onder anderen pedal steel-virtuoos Greg Leisz, gitarist Jim Soldi en violist Dennis Caplinger mee aan dit album, dat alle kenmerken heeft van zijn voorgangers, maar toch net wat voller klinkt, ook al door de inzet van koor en strijkorkest in sommige nummers. So It Goes vertelt het verhaal van een immigrant die met de ogen van een muzikant naar het leven in Amerika kijkt. Het raakt aan zijn eigen levensgeschiedenis, want zijn familie emigreerde vanuit Ierland naar de Amerikaanse westkust.

Gregory Page is een meesterlijk tekstschrijver die over het vermogen beschikt om haarscherp te observeren en zijn waarnemingen op realistische, gevoelige maar vooral ook humoristische wijze te verwoorden. Zijn naar nostalgie neigende nummers worden gedragen door zijn doorleefde stemgeluid en voeren je mee naar de vooroorlogse hoogtijdagen van folk, jazz en… americana.

 

Info: www.acousticalley.nl