FAQ's

Hieronder vindt u een aantal antwoorden op (redelijk) veelvoorkomende vragen. Mocht uw vraag hiermee niet zijn beantwoord, schroom niet om contact met ons op te nemen. 
Q: Is het theater ook te huur voor feesten en partijen?

A: Het theater is te huur voor activiteiten van sociaal-culturele aard. Wilt u een  receptie en of een feest/bijeenkomst met een ingetogen karakter organiseren, dan kunt u het aanvraagformulier invullen. Uw verzoek wordt dan voorgelegd aan de theatercommissie van de Vincentius Vereniging die hierover beslist.

 

Q: Hoeveel zitplaatsen zijn er in de zaal?

A: Er is plek voor 75 stoelen; deze staan los in een hok achterin de zaal. Tevens  zijn er acht uitklaptafels beschikbaar. Vanwege brandvoorschriften mogen er  nooit meer dan 100 personen tegelijk in het gebouw aanwezig zijn (zaal plus  foyer).

 

Q: Is er iemand die de bar regelt?

A: Het theater wordt verhuurd met een groot self-service gehalte: bar, techniek,  kaartverkoop en schoonmaak geschiedt door het gezelschap dat het theater huurt.

 

Q: Is er serviesgoed aanwezig?

A: In de keuken is serviesgoed, glaswerk, bestek e.d. voor ca. 80 personen. Alle  gebruiksspullen (koffie, suiker, drank e.d.) worden door de huurders zelf verzorgd. Alle wat u gebruikt dient weer schoon en netjes in de kasten te worden geplaatst (of de plek waar het thuishoort).

 

Q: Mag er alcohol worden geschonken?

A: Ja, bier, wijn, port; geen sterke drank.  Leeg glaswerk mag niet worden achtergelaten.

 

Q: Tot hoe laat mogen we gebruik maken van het theater?

A: U huurt het theater voor een dagdeel, d.w.z. van 12.00-18.00 u of van 18.00–24.00 u. In verband met mogelijke overlast voor omwonenden is het niet toegestaan om na 23.00 uur nog luide muziek af te spelen  (in de zaal òf in de foyer).

Als er geen andere gebruikers aanwezig zijn, dan mogen er al wat eerder spullen worden klaargezet. Dat geldt ook voor het schoonmaken en het ophalen van spullen. Het principe is dat andere gebruikers nergens last van mogen hebben.

 

Q: Wat is er aanwezig qua licht en geluid?

A: Podiumverlichting d.m.v. vijf par-spots, en zeven gekleurde led-spots voor de achtergrond. Beperkt dimbare zaalverlichting, en zogenaamd “werklicht” in de vorm van led-panelen in het plafond.

Er is een P.A.-installatie met ruim voldoende vermogen voor het theater. Hierop kan van alles worden aangesloten, zoals een telefoon, een microfoon, een geluidsmixer etc.  Ook kunnen er op de aanwezige apparatuur cd’s worden afgespeeld. Het aansluiten van één en ander gaat in overleg met de toneelmeester. De huurders zorgen in principe zelf voor de apparatuur die op de P.A. wordt aangesloten. 

 

Q: Wat zijn de afmetingen van het podium?

A:  6 meter breed en 3 meter diep, 0,50 meter hoog

 

Q: Is er een piano aanwezig?  

A: Jazeker, en in goede staat, maar het gebruik ervan brengt enige kosten met zich mee ( huidig tarief: € 34,50) en dient van tevoren te worden gemeld.  De piano mag niet van het podium worden gehaald.

 

Q: is het theater toegankelijk voor mindervaliden?

A: Ja, alles is gelijkvloers; er zijn geen drempels. Het podium zelf is niet  rolstoeltoegankelijk. Er is tevens een mindervalidentoilet.

 

Q: Is er een AED aanwezig?

A: Ja, in de keuken aan de muur.

 

Q: Is er een beamer aanwezig?

A: Er hangt een beamer boven het podium. Het gebruik hiervan kost €34,50. U hebt een afstandsbediening nodig om de beamer aan te zetten. Over het systeemplafond hangt een hdmi-kabel, waarmee de beamer op een laptop kan worden aangesloten  (meestal gebeurt dit op een (uitklap)tafel die naast de technische ruimte wordt gezet). Vraag vooraf naar de technische details. Als u het gordijn achter het podium open doet, is er een witte muur om op te projecteren. Om de beamer te bedienen hebt u een afstandsbediening nodig. 

 

Q: Waar hangt de meterkast?

A: Deze vindt u in het portaaltje tussen de kleedruimte en het podium.

 

Q: Mogen we gebruik maken van de parkeerplaats?

A: Huurders mogen gebruik maken van twee parkeerplekken, ideaal voor het laden & lossen van spullen. De overige plekken zijn voor huurders en bezoekers van het aangrenzende bedrijvengebouw. Het is daarom ook niet toegestaan om daar te parkeren. Dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn: de Torengarage of de parkeerplaats van het Westeinde Ziekenhuis  (MC Haaglanden).

N.B. met name in de zomermaanden is het verleidelijk om de deuren open te zetten of buiten op de parkeerplek een hapje en een drankje te nuttigen. Dit is beperkt toegestaan, bijv. in de pauze van een voorstelling. Het is niet toegestaan om de parkeerplek in te richten als feestruimte: dit zorgt voor overlast bij de omwonenden.

 

Q: Ik wil optreden in het theater, bij wie moet ik hiervoor zijn?

A: Het theater heeft geen eigen programmering; het wordt door diverse gezelschappen gehuurd. Via de website van het theater (Programma) vindt u meestal de contactgegevens van deze organisaties.  Uiteraard kunt u ook overwegen om zelf het theater af te huren; veel gezelschappen en bands gingen u voor.

 

Q: Kan ik mij in dit kleine theater meten met de groten der aarde?

A: Jazeker: artiesten als Youp van ’t Hek, Boudewijn de Groot, Herman Finkers hebben hier in hun jonge jaren opgetreden. Vestzaktheaters als deze zijn een springplank naar het grote succes. Seth Gaaikema was vergroeid met dit theater en deed hier tot op hoge leeftijd zijn try-outs.

 

Q: Kan mijn muziek- of theatervoorstelling op de website van het theater worden geplaatst?

A: Als u uw informatie (incl één foto en entreeprijs) mailt naar info@theaterindesteeg.nl , dan kan dit op het internet worden gepubliceerd.