Nieuws

 
Acoustic Alley presenteert: Stephanie Struijk
17 mei 2023

Acoustic Alley presenteert: Stephanie Struijk

Op vrijdag 16 juni keert Stephanie Struijk terug in Acoustic Alley ter voorbereiding op haar theatertournee die in september van start gaat. 
Lees meer ›
12 mei: Guy Davis
27 april 2023

12 mei: Guy Davis

Op vrijdag 12 mei ontvangt Acoustic Alley de Amerikaanse bluesgitarist Guy Davis. 
Lees meer ›
5 mei: De Slag om Den Haag
27 februari 2023

5 mei: De Slag om Den Haag

Theatergezelschap Roest verzorgt op 5 mei a.s. een bijzondere voorstelling over de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog in Den Haag.
Lees meer ›
Acoustic Alley presenteert: Eric Devries & the Song & Dance Band
19 februari 2023

Acoustic Alley presenteert: Eric Devries & the Song & Dance Band

Op vrijdag 10 maart ruim baan voor de geweldige 'Song & Dance Band' onder leiding van Eric Devries: americana van de bovenste plank. 
Lees meer ›
3 & 4 March: Reckless Shakespeare Company presents 'The Merry Wives of Windsor'
14 februari 2023

3 & 4 March: Reckless Shakespeare Company presents 'The Merry Wives of Windsor'

Reckless Shakespeare Company has finally arrived in The Hague! RSC has a simple premise: No rehearsals, no director, and maximum fun.

 

 

 


Lees meer ›
Ménestrel: Hommage aan Jacques Brel
12 februari 2023

Ménestrel: Hommage aan Jacques Brel

Op zondag 19 februari 2023 van 14u tot 16u30 presenteert Ménestrel “Hommage à Jacques”
Lees meer ›
Gluren bij de Buren: Kwasi Kloos
27 januari 2023

Gluren bij de Buren: Kwasi Kloos

In het kader van het festival 'Gluren bij de Buren' opent het theater op zondag 5 februari haar deuren van het a capella koor 'Kwasi Kloos'.  

Aanvangstijden optredens: 12.00 u; 13.30 u en 15.00 u.

 

www.kwasikloos.nl

 

 

17 februari: Tim Knol
19 januari 2023

17 februari: Tim Knol

Op vrijdag 17 februari keert Tim Knol terug in Acoustic Alley. 
Lees meer ›
15 januari: Songwriterdag met kindermatinee
11 december 2022

15 januari: Songwriterdag met kindermatinee

Startschot van het jubileumjaar ’20 jaar Acoustic Alley’ op zondag 15 januari met een singersongwriterdag met aanstormend talent en enkele gevestigde namen uit Den Haag en omstreken, voorafgegaan door een kindermatinee met Philip Kroonenberg.
Lees meer ›
Acoustic Alley presenteert: Hidden Xmas Deluxe (16 december)
11 december 2022

Acoustic Alley presenteert: Hidden Xmas Deluxe (16 december)

Na drie jaar weer terug in het theater: Hidden Xmas Deluxe, een altcountry kerstprogramma. 
Lees meer ›
25 oktober 2022

Verbeterde licht & geluidsinstallatie

Een aantal gebruikers van het theater heeft al gemerkt dat de licht- en geluidsinstallatie in het theater de afgelopen weken een flinke upgrade heeft gehad. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds. 

 

 

Acoustic Alley presenteert: Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg: 11 november a.s.
10 oktober 2022

Acoustic Alley presenteert: Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg: 11 november a.s.

Op 11 november a.s. keren twee kanjers uit het americana/roots circuit terug naar het theater: Ad Vanderveen en Philip Kroonenberg.

Tickets en meer informatie www.acousticalley.nl
Lees meer ›

Acoustic Alley presenteert: JW Roy 'Kouwe kermis'  (7 oktober)
10 september 2022

Acoustic Alley presenteert: JW Roy 'Kouwe kermis' (7 oktober)

Op 7 oktober ontvangt Acoustic Alley de Brabantse songwriter JW Roy. Met Ruud van den Boogerd brengt het nieuwe theaterprogramma "Kouwe kermis"
Lees meer ›
Acoustic Alley-seizoen van start met Steam Power (16 september)
06 september 2022

Acoustic Alley-seizoen van start met Steam Power (16 september)

Op vrijdag 16 september opent de formatie Steam Power het twintigste Acosutic
Alley-seizoen. Drie topmuzikanten uit het akoestische circuit: Fay Lovsky, Laurens Joensen en Janos
Koolen met een flinke dosis bluegrass in hun bagage:
Lees meer ›
Optreden van  Steam Power is verplaatst naar vrijdag 16 september
16 juni 2022

Optreden van Steam Power is verplaatst naar vrijdag 16 september

Helaas gaat het optreden van Steam Power niet door op zaterdag 28 mei. Het is verplaatst naar vrijdag 16 september. Tickets blijven geldig.

 

 

Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt. Steam Power speelt met, ‘virtuoos snarenspel, grotendeels eigen werk met een flinke dosis bluegrass. De vier muzikanten: FAY LOVSKY: zang, basgitaar, LAURENS JOENSEN: zang, gitaar en JANOS KOOLEN: zang, mandoline, banjo, hebben hun muzikale sporen ruim verdiend. Ze betraden podia in binnen- en buitenland en ze zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Magna Carta en Pat Metheny. Maar juist in een intieme ruimte en niet in dienst van grote namen gebeurt het. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en wordt elk optreden een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit.

 
Lees meer ›

Vrijdag 10 juni: The Matthews Baartmans Conspiracy
30 mei 2022

Vrijdag 10 juni: The Matthews Baartmans Conspiracy

Voor het slotconcert van het 19e seizoen heeft Acoustic Alley een wereldster van formaat gecontracteerd:  Iain Matthews presenteert zijn nieuwe project in samenwerking met de snarenvirtuoos Bart-Jan Baartmans: The Matthews Baartmans Conspiracy.  Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl.
Lees meer ›
vrijdag 13 mei: Danny Guinan
27 april 2022

vrijdag 13 mei: Danny Guinan

Als songwriter is Danny Guinan te vergelijken met artiesten als Damien Rice en Glen Hansard, hoewel ook zijn Ierse roots onmiskenbaar aanwezig zijn in zijn muziek. In het verleden toerde hij met onder meer Luka Bloom en Shane McGowan. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een songwriter wiens eigen stem, spel en melodieën niet langer per definitie terug-echoën naar zijn geboorteland.

De schitterende songs op zijn nieuwste album “Now is the time” vormen een perfecte soundtrack voor een wereld die uit de coronacrisis komt. Zijn muzikale verhalen raken universele thema’s als hoop en angst, liefde en verlies, moed en nederigheid. Ze onthullen het vooruitzicht van een nieuw begin, met de genezing van oude wonden en de belofte van een betere toekomst.

Danny Guinan maakte naam en faam in zijn geboorteland Ierland met zijn band Speranza. Daarna startte hij vanuit Nederland zijn solocarrière. Hij toerde door Europa, trad op tijdens toonaangevende folkfestivals en stond in onder meer Paradiso en het Concertgebouw (Amsterdam) en L’Olympia (Paris). Vervolgens stapte hij uit de spotlights om nieuwe songs te schrijven.

Danny Guinan is terug, nu dus met prachtig solo-werk, want velen kennen hem van het aanstekelijke trio O’Dreams, waarmee hij met diverse theatershows langs grotere theaters tourde.

Danny neemt O’Dreams toetsenist Ed Veltrop mee en daarnaast ook bassist Ray-Edgar Duyns (Cloudmachine).  Tot slot de toepasselijke woorden  waarmee Danny Guinan de openingssong van zijn nieuwe album begint: “Now is the time to start out again”.

Vrijdag 13 mei 2022, aanvang 20.15 uur, tickets www.acousticalley.nl

Vrijdag 22 april: Hoth Brothers (VS)
10 april 2022

Vrijdag 22 april: Hoth Brothers (VS)

Een mix van bluegrass en folk met prachtige vocale harmonieën. Hoth Brothers is het nieuwe project van de Amerikaanse singer – songwriter Boris McCutcheon en zijn muzikale kameraad Bard Edrington. Beide zijn hardwerkende mannen uit New Mexico die tussen het werken in de appelgaarden ook nog samen liedjes schrijven.  Hoth Brothers is een afkorting van ‘High On The Hog ‘die hier bijgestaan worden door bassiste Sarah Ferrell.

De Hoth Brothers trakteren de luisteraars op een geweldige smeltkroes van Americana songs met steeds een andere touch. Van bluegrass, country, folk of blues tot aan een ballade, wals of a capella. Verbindende factoren zijn de prachtige stemmen van Bard Edrington, Boris McCutcheon en Sarah Ferrell met een herkenbare instrumentatie van de gitaar, banjo en de ‘upright’ bas als basis.

Op hun album  “Tell Me How You Feel” komen deze vragen voorbij: “How are you feeling?” What are you thinking? “How is this affecting you?” “How can we get through this together?Iedereen die houdt van het Americana genre met een traditioneel tintje en daarbinnen een heerlijke variatie aan stijlen, songs en stemmen is met dit album spekkoper......en live wordt dit alles nog eens extra kracht bijgezet......een absolute aanrader!

 

Vrijdag 8 april: Robert Jan Stips
02 april 2022

Vrijdag 8 april: Robert Jan Stips

Robert Jan Stips: zijn muzikale dagboek van de psychedelische zestiger jaren tot-en-met-nu is al seizoenen lang een onuitputtelijke bron voor telkens weer verse afleveringen van RJSolo. Muziek, anekdotes en verhalen uit legendarische tijden waarin hij met groepen als Supersister, Golden Earring, Sweet dBuster en Transister een heel eigen, vaak vernieuwende rol speelde in de Nederlandse popwereld, komen verrassend herkenbaar
langs: werk uit de uitgebreide NITS song catalogus - inmiddels ca 25 CDs, de bijzondere projecten die hij met Freek de Jonge heeft (mee)gemaakt, de verrassende producties door zijn toedoen het licht zagen, zoals bijv Gruppo Sportivo zijn nooit aan de grote klok gehangen connectie met Herman Brood etc etc.Daarbij laat hij zich niet vangen in het net van vals sentiment of nostalgie, zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, als een rode draad door de hele avond heen. Robert Jan neemt je, met verder alleen de piano op het podium, mee op zijn super-gevarieerde reis door zijn wereld van honderden songs en... om te zorgen dat je precies díe nummers te horen krijgt, waar je eigenlijk voor komt, heeft hij het aloude verzoek-nummer in re hersteld: tot een dag tevoren kan je via info@stips.net je favoriete songs* aanvragen en
daarmee de set van jouw avond zelf mee bepalen!
Veel hits, maar ook het onbekendere solowerk, cross-overs met klassiek, verrassende covers en nieuw werk - het komt allemaal voorbij... op sympathiek-spontane manier door Neerlands misschien wel beste poptoetsenist ter plekke uitgeserveerd... een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt!
* één spelregel : het nummer moet ooit door Robert Jan zijn (mee)geschreven, (mee)gespeeld of
(mee)geproduceerd 

Aanvang 20.15 uur 

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

Vrijdag 1 april: Session Americana
17 maart 2022

Vrijdag 1 april: Session Americana

Session Americana is “a rock band in a tea cup, or possibly a folk band in a whiskey bottle”. Zes muzikanten rond een ronde tafel met daarop één microfoon. Iemand zet een song in en de anderen vallen bij. Viool, mandoline, gitaar, basgitaar, veldorgel, mondharmonica; effectief slagwerk en accordeon verzorgen begeleiding of spelen een hoofdrol. De sound van de mannen klinkt een beetje als de vertaling van de Ierse pubs naar Amerika. Soms opzwepend, soms verstild, maar altijd in prachtige samenzang. 
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6