Nieuws

 
Acoustic Alley presenteert: JW Roy 'Kouwe kermis'  (7 oktober)
10 september 2022

Acoustic Alley presenteert: JW Roy 'Kouwe kermis' (7 oktober)

Op 7 oktober ontvangt Acoustic Alley de Brabantse songwriter JW Roy. Met Ruud van den Boogerd brengt het nieuwe theaterprogramma "Kouwe kermis"
Lees meer ›
Acoustic Alley-seizoen van start met Steam Power (16 september)
06 september 2022

Acoustic Alley-seizoen van start met Steam Power (16 september)

Op vrijdag 16 september opent de formatie Steam Power het twintigste Acosutic
Alley-seizoen. Drie topmuzikanten uit het akoestische circuit: Fay Lovsky, Laurens Joensen en Janos
Koolen met een flinke dosis bluegrass in hun bagage:
Lees meer ›
Optreden van  Steam Power is verplaatst naar vrijdag 16 september
16 juni 2022

Optreden van Steam Power is verplaatst naar vrijdag 16 september

Helaas gaat het optreden van Steam Power niet door op zaterdag 28 mei. Het is verplaatst naar vrijdag 16 september. Tickets blijven geldig.

 

 

Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt. Steam Power speelt met, ‘virtuoos snarenspel, grotendeels eigen werk met een flinke dosis bluegrass. De vier muzikanten: FAY LOVSKY: zang, basgitaar, LAURENS JOENSEN: zang, gitaar en JANOS KOOLEN: zang, mandoline, banjo, hebben hun muzikale sporen ruim verdiend. Ze betraden podia in binnen- en buitenland en ze zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Magna Carta en Pat Metheny. Maar juist in een intieme ruimte en niet in dienst van grote namen gebeurt het. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en wordt elk optreden een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit.

 
Lees meer ›

Vrijdag 10 juni: The Matthews Baartmans Conspiracy
30 mei 2022

Vrijdag 10 juni: The Matthews Baartmans Conspiracy

Voor het slotconcert van het 19e seizoen heeft Acoustic Alley een wereldster van formaat gecontracteerd:  Iain Matthews presenteert zijn nieuwe project in samenwerking met de snarenvirtuoos Bart-Jan Baartmans: The Matthews Baartmans Conspiracy.  Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl.
Lees meer ›
vrijdag 13 mei: Danny Guinan
27 april 2022

vrijdag 13 mei: Danny Guinan

Als songwriter is Danny Guinan te vergelijken met artiesten als Damien Rice en Glen Hansard, hoewel ook zijn Ierse roots onmiskenbaar aanwezig zijn in zijn muziek. In het verleden toerde hij met onder meer Luka Bloom en Shane McGowan. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een songwriter wiens eigen stem, spel en melodieën niet langer per definitie terug-echoën naar zijn geboorteland.

De schitterende songs op zijn nieuwste album “Now is the time” vormen een perfecte soundtrack voor een wereld die uit de coronacrisis komt. Zijn muzikale verhalen raken universele thema’s als hoop en angst, liefde en verlies, moed en nederigheid. Ze onthullen het vooruitzicht van een nieuw begin, met de genezing van oude wonden en de belofte van een betere toekomst.

Danny Guinan maakte naam en faam in zijn geboorteland Ierland met zijn band Speranza. Daarna startte hij vanuit Nederland zijn solocarrière. Hij toerde door Europa, trad op tijdens toonaangevende folkfestivals en stond in onder meer Paradiso en het Concertgebouw (Amsterdam) en L’Olympia (Paris). Vervolgens stapte hij uit de spotlights om nieuwe songs te schrijven.

Danny Guinan is terug, nu dus met prachtig solo-werk, want velen kennen hem van het aanstekelijke trio O’Dreams, waarmee hij met diverse theatershows langs grotere theaters tourde.

Danny neemt O’Dreams toetsenist Ed Veltrop mee en daarnaast ook bassist Ray-Edgar Duyns (Cloudmachine).  Tot slot de toepasselijke woorden  waarmee Danny Guinan de openingssong van zijn nieuwe album begint: “Now is the time to start out again”.

Vrijdag 13 mei 2022, aanvang 20.15 uur, tickets www.acousticalley.nl

Vrijdag 22 april: Hoth Brothers (VS)
10 april 2022

Vrijdag 22 april: Hoth Brothers (VS)

Een mix van bluegrass en folk met prachtige vocale harmonieën. Hoth Brothers is het nieuwe project van de Amerikaanse singer – songwriter Boris McCutcheon en zijn muzikale kameraad Bard Edrington. Beide zijn hardwerkende mannen uit New Mexico die tussen het werken in de appelgaarden ook nog samen liedjes schrijven.  Hoth Brothers is een afkorting van ‘High On The Hog ‘die hier bijgestaan worden door bassiste Sarah Ferrell.

De Hoth Brothers trakteren de luisteraars op een geweldige smeltkroes van Americana songs met steeds een andere touch. Van bluegrass, country, folk of blues tot aan een ballade, wals of a capella. Verbindende factoren zijn de prachtige stemmen van Bard Edrington, Boris McCutcheon en Sarah Ferrell met een herkenbare instrumentatie van de gitaar, banjo en de ‘upright’ bas als basis.

Op hun album  “Tell Me How You Feel” komen deze vragen voorbij: “How are you feeling?” What are you thinking? “How is this affecting you?” “How can we get through this together?Iedereen die houdt van het Americana genre met een traditioneel tintje en daarbinnen een heerlijke variatie aan stijlen, songs en stemmen is met dit album spekkoper......en live wordt dit alles nog eens extra kracht bijgezet......een absolute aanrader!

 

Vrijdag 8 april: Robert Jan Stips
02 april 2022

Vrijdag 8 april: Robert Jan Stips

Robert Jan Stips: zijn muzikale dagboek van de psychedelische zestiger jaren tot-en-met-nu is al seizoenen lang een onuitputtelijke bron voor telkens weer verse afleveringen van RJSolo. Muziek, anekdotes en verhalen uit legendarische tijden waarin hij met groepen als Supersister, Golden Earring, Sweet dBuster en Transister een heel eigen, vaak vernieuwende rol speelde in de Nederlandse popwereld, komen verrassend herkenbaar
langs: werk uit de uitgebreide NITS song catalogus - inmiddels ca 25 CDs, de bijzondere projecten die hij met Freek de Jonge heeft (mee)gemaakt, de verrassende producties door zijn toedoen het licht zagen, zoals bijv Gruppo Sportivo zijn nooit aan de grote klok gehangen connectie met Herman Brood etc etc.Daarbij laat hij zich niet vangen in het net van vals sentiment of nostalgie, zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, als een rode draad door de hele avond heen. Robert Jan neemt je, met verder alleen de piano op het podium, mee op zijn super-gevarieerde reis door zijn wereld van honderden songs en... om te zorgen dat je precies díe nummers te horen krijgt, waar je eigenlijk voor komt, heeft hij het aloude verzoek-nummer in re hersteld: tot een dag tevoren kan je via info@stips.net je favoriete songs* aanvragen en
daarmee de set van jouw avond zelf mee bepalen!
Veel hits, maar ook het onbekendere solowerk, cross-overs met klassiek, verrassende covers en nieuw werk - het komt allemaal voorbij... op sympathiek-spontane manier door Neerlands misschien wel beste poptoetsenist ter plekke uitgeserveerd... een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt!
* één spelregel : het nummer moet ooit door Robert Jan zijn (mee)geschreven, (mee)gespeeld of
(mee)geproduceerd 

Aanvang 20.15 uur 

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

Vrijdag 1 april: Session Americana
17 maart 2022

Vrijdag 1 april: Session Americana

Session Americana is “a rock band in a tea cup, or possibly a folk band in a whiskey bottle”. Zes muzikanten rond een ronde tafel met daarop één microfoon. Iemand zet een song in en de anderen vallen bij. Viool, mandoline, gitaar, basgitaar, veldorgel, mondharmonica; effectief slagwerk en accordeon verzorgen begeleiding of spelen een hoofdrol. De sound van de mannen klinkt een beetje als de vertaling van de Ierse pubs naar Amerika. Soms opzwepend, soms verstild, maar altijd in prachtige samenzang. 
Lees meer ›
Vrijdag 4 maart: My Darling Clementine
27 februari 2022

Vrijdag 4 maart: My Darling Clementine

Op vrijdag 4 maart verwelkomt Acoustic Alley het markante Engelse duo My Darling Clementine, geformeerd door en rondom Michael Weston King en Lou Dalgleish. Dit eigenzinnige duo maakt songs die passen in de Amerikaanse country-traditie van Johnny Cash en June Carter.  Hun shows zijn echter veel meer dan dat: verwacht niet alleen prachtig muziek en duetten, maar tevens geweldige verhalen met veel humor. Plaats van handeling is het intieme Theater In de Steeg in het centrum van Den Haag. Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl.

 
Lees meer ›

25 februari: Gerard Alderliefste
14 februari 2022

25 februari: Gerard Alderliefste

Een muzikale voorstelling rond het recent verschenen boek

Let op: Eén voorstelling aanvang 20.15 uur

 

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap.  In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’ s tiende sterfdag op 1 december 2019.

Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

11 februari Kieran Goss & Annie Kinsella in twee sessies
04 februari 2022

11 februari Kieran Goss & Annie Kinsella in twee sessies

Eindelijk weer live-muziek in het theater. Vrijdag 11 februari Kieran Goss & Annie Kinsella. Let op: er zijn twee sessies, aanvang resp 19.00 u en 20.45 u.

 
Lees meer ›

Optreden Matthews Baartmans Conspiracy uitgesteld
28 december 2021

Optreden Matthews Baartmans Conspiracy uitgesteld

Vanwege de 1,5 meter regel is het helaas niet mogelijk om het optreden van Iain Matthews en BJ Baartmans door te laten gaan. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. Tickets blijven geldig. 
vrijdag 3 december: Steam Power
23 november 2021

vrijdag 3 december: Steam Power

Op vrijdag  3 december verwelkomt Acoustic Alley de gelegenheidsformatie Steam Power, vier topmuzikanten uit het akoestische circuit: Fay Lovsky, Jeroen Jongsma, Joost van Es en Janos Koolen. Zij brengen een flinke dosis bluegrass prachtige liedjes,‘vier’tuoos snarenspel en een flinke scheut humor.  Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl. Er wordt getest voor toegang.
Lees meer ›
Mercy John: het verhaal achter superhit 'Roller Coaster'
14 november 2021

Mercy John: het verhaal achter superhit 'Roller Coaster'

Met Danny Vera schreef Mercy John „Roller Coaster“ en hadden op dat moment nog geen idee wat dit nummer teweeg zou brengen. De Brabantse songwriter bracht onlangs na een moeilijke periode zijn tweede album uit: Let it go easy en bewees daarmee zijn status als een van de beste americana-muzikanten van ons land. De  totstandkoming van het nieuwe album, maar uiteraard ook het verhaal achter Roller Coaster zullen uitgebreid ter sprake komen tijdens het optreden op vrijdagavond 26 november. 
Meer informatie en tickets via www.acousticalley.nl
Eva de Roovere: vrijdag 12 november
01 november 2021

Eva de Roovere: vrijdag 12 november

Eva De Roovere maakte naam met de folkrockgroep Kadril, maar brak pas echt door met haar solowerk: het  debuutalbum “De jager”, daarna volgde "Over & weer" en de albums  “Mijn huis” en “Viert”, dat laatste gekoppeld aan de dichtbundel "Positron". Haar muziek won in eigen land platina en triple gouden awards en ze stond met Diggy Dex op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", een remix van "Fantastig toch". Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, drie Engelstalige albums uitgebracht en werkt momenteel volop aan nieuw repertoire.

 

Video:

De jager: https://www.youtube.com/watch?v=m7IOt5EpqHU

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

Jodymoon op 29 oktober a.s. in Acoustic Alley
17 oktober 2021

Jodymoon op 29 oktober a.s. in Acoustic Alley

Op vrijdag 29 oktober ontvangt Acoustic Alley misschien wel het beste bluesfolk-duo van eigen bodem: Jodymoon. Zij brengen hun splinternieuwe album 'Firestone' mee. 

Tickets via: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847
Lees meer ›

Diana Jones terug in Acoustic Alley
13 oktober 2021

Diana Jones terug in Acoustic Alley

Voor het eerst sinds februari 2020 is er weer een buitenlandse artiest te zien en horen op het
Acoustic Alley-podium: Diana Jones op vrijdag 15 oktober. 
Lees meer ›
13 oktober 2021

Optreden Roon Staal geannuleerd

Het optreden van Roon Staan gaat donderdag 14 oktober helaas niet door 
Herfsttour zanger/pianist Roon Staal
26 september 2021

Herfsttour zanger/pianist Roon Staal

Zanger en pianist Roon Staal treedt donderdag 14 oktober op in Den Haag in Theater In de Steeg.  Het concert is onderdeel van zijn jaarlijkse Herfst Tour en start om 20.00 uur
Lees meer ›
O'Dreams opent het nieuwe Acoustic Alley-seizoen
07 september 2021

O'Dreams opent het nieuwe Acoustic Alley-seizoen

Acoustic Alley opent op vrijdag 24 september weer haar deuren voor een klein aantal bezoekers. Het Iers/Nederlandse trio O’Dreams zal het spits afbijten van het 19e (!) seizoen met het programma ‘Irish Times’

 
Lees meer ›

1 2 3 4 5