Nieuws - pagina 2

 
Vrijdag 4 maart: My Darling Clementine
27 februari 2022

Vrijdag 4 maart: My Darling Clementine

Op vrijdag 4 maart verwelkomt Acoustic Alley het markante Engelse duo My Darling Clementine, geformeerd door en rondom Michael Weston King en Lou Dalgleish. Dit eigenzinnige duo maakt songs die passen in de Amerikaanse country-traditie van Johnny Cash en June Carter.  Hun shows zijn echter veel meer dan dat: verwacht niet alleen prachtig muziek en duetten, maar tevens geweldige verhalen met veel humor. Plaats van handeling is het intieme Theater In de Steeg in het centrum van Den Haag. Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl.

 
Lees meer ›

25 februari: Gerard Alderliefste
14 februari 2022

25 februari: Gerard Alderliefste

Een muzikale voorstelling rond het recent verschenen boek

Let op: Eén voorstelling aanvang 20.15 uur

 

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap.  In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’ s tiende sterfdag op 1 december 2019.

Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

11 februari Kieran Goss & Annie Kinsella in twee sessies
04 februari 2022

11 februari Kieran Goss & Annie Kinsella in twee sessies

Eindelijk weer live-muziek in het theater. Vrijdag 11 februari Kieran Goss & Annie Kinsella. Let op: er zijn twee sessies, aanvang resp 19.00 u en 20.45 u.

 


Lees meer ›
Optreden Matthews Baartmans Conspiracy uitgesteld
28 december 2021

Optreden Matthews Baartmans Conspiracy uitgesteld

Vanwege de 1,5 meter regel is het helaas niet mogelijk om het optreden van Iain Matthews en BJ Baartmans door te laten gaan. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. Tickets blijven geldig. 
vrijdag 3 december: Steam Power
23 november 2021

vrijdag 3 december: Steam Power

Op vrijdag  3 december verwelkomt Acoustic Alley de gelegenheidsformatie Steam Power, vier topmuzikanten uit het akoestische circuit: Fay Lovsky, Jeroen Jongsma, Joost van Es en Janos Koolen. Zij brengen een flinke dosis bluegrass prachtige liedjes,‘vier’tuoos snarenspel en een flinke scheut humor.  Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl. Er wordt getest voor toegang.


Lees meer ›
Mercy John: het verhaal achter superhit 'Roller Coaster'
14 november 2021

Mercy John: het verhaal achter superhit 'Roller Coaster'

Met Danny Vera schreef Mercy John „Roller Coaster“ en hadden op dat moment nog geen idee wat dit nummer teweeg zou brengen. De Brabantse songwriter bracht onlangs na een moeilijke periode zijn tweede album uit: Let it go easy en bewees daarmee zijn status als een van de beste americana-muzikanten van ons land. De  totstandkoming van het nieuwe album, maar uiteraard ook het verhaal achter Roller Coaster zullen uitgebreid ter sprake komen tijdens het optreden op vrijdagavond 26 november. 
Meer informatie en tickets via www.acousticalley.nl
Eva de Roovere: vrijdag 12 november
01 november 2021

Eva de Roovere: vrijdag 12 november

Eva De Roovere maakte naam met de folkrockgroep Kadril, maar brak pas echt door met haar solowerk: het  debuutalbum “De jager”, daarna volgde "Over & weer" en de albums  “Mijn huis” en “Viert”, dat laatste gekoppeld aan de dichtbundel "Positron". Haar muziek won in eigen land platina en triple gouden awards en ze stond met Diggy Dex op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", een remix van "Fantastig toch". Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, drie Engelstalige albums uitgebracht en werkt momenteel volop aan nieuw repertoire.

 

Video:

De jager: https://www.youtube.com/watch?v=m7IOt5EpqHU

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

Jodymoon op 29 oktober a.s. in Acoustic Alley
17 oktober 2021

Jodymoon op 29 oktober a.s. in Acoustic Alley

Op vrijdag 29 oktober ontvangt Acoustic Alley misschien wel het beste bluesfolk-duo van eigen bodem: Jodymoon. Zij brengen hun splinternieuwe album 'Firestone' mee. 

Tickets via: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847
Lees meer ›

Diana Jones terug in Acoustic Alley
13 oktober 2021

Diana Jones terug in Acoustic Alley

Voor het eerst sinds februari 2020 is er weer een buitenlandse artiest te zien en horen op het
Acoustic Alley-podium: Diana Jones op vrijdag 15 oktober. 
Lees meer ›
13 oktober 2021

Optreden Roon Staal geannuleerd

Het optreden van Roon Staan gaat donderdag 14 oktober helaas niet door 
Herfsttour zanger/pianist Roon Staal
26 september 2021

Herfsttour zanger/pianist Roon Staal

Zanger en pianist Roon Staal treedt donderdag 14 oktober op in Den Haag in Theater In de Steeg.  Het concert is onderdeel van zijn jaarlijkse Herfst Tour en start om 20.00 uur
Lees meer ›
O'Dreams opent het nieuwe Acoustic Alley-seizoen
07 september 2021

O'Dreams opent het nieuwe Acoustic Alley-seizoen

Acoustic Alley opent op vrijdag 24 september weer haar deuren voor een klein aantal bezoekers. Het Iers/Nederlandse trio O’Dreams zal het spits afbijten van het 19e (!) seizoen met het programma ‘Irish Times’

 
Lees meer ›

Mercy John op vrijdag 26 maart (?)
03 maart 2021

Mercy John op vrijdag 26 maart (?)

Afhankelijk van de coronasituatie speelt Mercy John twee sets voor een klein gezelschap.
Lees meer ›
17 december 2020

Optredens geannuleerd

Vanwege de strenge lockdown zijn alle activiteiten in het theater voorlopig stopgezet. 
Vrijdag 4 december: The Lasses
26 november 2020

Vrijdag 4 december: The Lasses

Op vrijdag 4 december presenteert Acoustic Alley het duo The Lasses. Dit zal in een aangepaste bezetting gebeuren.
Lees meer ›
14 oktober 2020

Optredens Acoustic Alley uitgesteld

Het optreden van Steam Power, dat gepland stond voor 6 november is uitgesteld. Eerder al werden de optredens van O’Dreams en The Lasses geannuleerd vanwege de verscherpte corona-regels. Voor O’Dreams is er al een alternatieve datum: vrijdag 16 april 2021. Het concert van The Lasses vindt plaats op vrijdag 4 december. De nieuwe datum voor Steam Power volgt zo spoedig mogelijk. De gekochte tickets blijven gelden, of kunnen worden gerestitueerd. Meer info, zie www.acousticalley.nl
30 september 2020

Acoustic Alley presenteert: Ad Vanderveen

Acoustic Alley is nu nog kleinschaliger dan anders, maar het belangrijkste van alles: publiek is welkom! Om die reden zullen er per avond twee sessies plaatsvinden, t.w. van 19.30 - 20.45 uur en de tweede sessie van 21.15  - 22.30 uur.
Op vrijdag 9 oktober is een van ’s lands meest vooraanstaande songwriters te gast: Ad Vanderveen, hij zal zijn splinternieuwe album ‘Treasure Keepers’ presenteren.
Lees meer ›
24 september 2020

Optreden O'Dreams is geannuleerd

Wegens ziekte van een van de bandleden gaat het optreden van O'Dreams op vrijdag 25 september niet door. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum.
Acoustic Alley-seizoen wordt geopend door O‘Dreams…..in corona-stijl twee sessies per avond.
05 september 2020

Acoustic Alley-seizoen wordt geopend door O‘Dreams…..in corona-stijl twee sessies per avond.

Na een aantal livestream-optredens opent Acoustic Alley op vrijdag 25 september weer haar deuren voor een klein aantal bezoekers. Het Iers/Nederlandse trio O’Dreams zal het spits afbijten van het 18e (!) seizoen met haar splinternieuwe programma ‘Irish Times’

 


Lees meer ›
Acoustic Alley presenteert: Jodymoon  (= GEANNULEERD)
01 maart 2020

Acoustic Alley presenteert: Jodymoon (= GEANNULEERD)

Op vrijdag 20 maart verwelkomt Acoustic Alley het ongemeen muzikale trio uit eigen land Jodymoon.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6