Nieuws - pagina 6

 
Kieran Goss & Annie Kinsella in concert
11 oktober 2017

Kieran Goss & Annie Kinsella in concert

Op vrijdag 20 oktober ontvangt Acoustic Alley de Noord-Ierse zanger Kieran Goss.
Lees meer ›
Gregory Page in concert
26 september 2017

Gregory Page in concert

Op vrijdag 6 oktober ontvangt Acoustic Alley de Amerikaanse songwriter Gregory Page. 
Lees meer ›
Tim Knol opent het 15e Acoustic Alley-seizoen: grote namen in een klein theater
14 september 2017

Tim Knol opent het 15e Acoustic Alley-seizoen: grote namen in een klein theater

Acoustic Alley is inmiddels een gevestigde naam binnen het Luisterpodia-circuit, voor artiesten én publiek die veel waarde hechten aan een ongestoorde muziekbelevening
Lees meer ›
Theatersport Den Haag presenteert thriller: Social Killer
31 augustus 2017

Theatersport Den Haag presenteert thriller: Social Killer

Deze voorstelling zal als thema 'schrijven/lezen/boeken' hebben. Er zullen door de aanwezige impro cast diverse scenes worden geimproviseerd, waar u de input voor mag geven! 


Lees meer ›
30 juni 2017

Acoustic Alley presenteert het nieuwe programma

 

Meer informatie & tickets: www.acousticalley.nl 

24 juni 2017

Interview Den Haag FM t.g.v. Veteranendag

Sinds enkele jaren organiseren de Jong Veteranen hun ontmoetingsavonden in Theater In de Steeg. Ter gelegenheid van Veteranendag is John de Roode geïnterviewd door Den Haag FM. Dit vond daags voorafgaand aan Veteranendag plaats in het theater:

 


Lees meer ›
14 juni 2017

Frans Amateurfestival ‘FRANCOFILIA'

De Alliance Française de La Haye en haar eigen theatergezelschap L’Avalanche, o.l.v. Pascal Milard, organiseren een 100% Franstalig amateurtheaterfestival van 23 t/m 25 juni 2017!  Het is een gevarieerd programma met voorstellingen en workshops, gericht op zowel volwassenen als kinderen. De tarieven zijn als volgt:

€10* voorstelling

€20* workshop

€25* voorstelling + workshop

€30* passepartout

 

*Er geldt een korting van 5 euro voor studenten van de AFLH die staan ingeschreven voor de volgende sessies: april-juni, intensieve zomercursussen, sept-dec.

 

Reserveren

U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@aflahaye.nl waarbij u het aantal tickets, de voorstelling/workshop evenals uw telefoonnummer doorgeeft. De betaling kunt u voldoen bij de AFLH (PIN, contant), bij het theater op de avond zelf (contant) of online (NL 20 INGB 0658 0071 14, t.n.v. Alliance Française de La Haye, o.v.v. Francofilia).

 

Programma:

12 juni 2017

Kabam & Het Gevolg: improvisatievoorstelling

Op zaterdagavond 1 juli om 20.00u zullen de topspelers van improvisatietheatergroepen KABAM! en Het Gevolg de deuren van Theater in de Steeg in Den Haag voor u openen.

Zij spelen voor u een avondvullende voorstelling, waarvan ook zij de inhoud nog niet weten. De spelers laten zich verrassen. De suggesties van u, het publiek, hebben invloed op het verhaal.

- WIE ER SPELEN -

Het Gevolg is een samenwerking van oude rotten en jonge talenten. Hun stijl valt te omschrijven als verhalende comedy. Zij hebben 3 NTT-winnaars en een runner-up van het NSK in huis.
Spelers: Roos Slingerland, Annika Van Oostveen, Josse Hoekwater, Sanne van der Kolm en Sytse Wilman.

KABAM! is een improvisatiegroep van improvisatietrainers die naast het lesgeven, óók willen blijven spelen. Hun stijl valt te typeren als absurdistisch en een tikkeltje luguber.
Spelers: Monique van Aken, André Blokland, Berry van den Bos, Marleen Kerkvliet en Bram Martens.

 

- KAARTJES EN RESERVEREN -

Kaartjes kosten € 7,50 en kunnen gereserveerd worden via brammartens@gmail.com onder vermelding van KABAM! Bij het theater kan alleen contant worden betaald.

 

23 mei 2017

Video-clip Logue

De popformatie Logue heeft onlangs haar nieuwe single uitgebracht. De opnames voor de bijbehorende videoclip zijn onder meer gemaakt in Theater In de Steeg.

21 april: Michael Fracasso & Betty Soo
08 april 2017

21 april: Michael Fracasso & Betty Soo

Michael Fracasso’s  voorliefde voor de muziek van Bob Dylan leidde hem aanvankelijk naar Greenwich Village, New York maar uiteindelijk vond zijn “high & lonesome sound” zijn thuis in Austin, Texas. In 2007 kreeg hij voor het eerst internationale bekendheid met het album Red Dog Blues dat hem een plek bezorgde op het podium van het prestigieuze Nederlandse muziekfestival Blue Highways. Zijn hoge bariton doet soms wat denken aan Ron Sexsmith en Gene Pitney maar zijn songs zijn meer uit de school van Newman en Dylan.

In 2016 kwam het langverwachte nieuwe album “Here Comes The Savages”. uit. En nu dus tourt hij eindelijk weer door de lage landen, ditmaal bijgestaan door een andere geliefde immigrantendochter uit Austin Texas: Betty Soo, zelf een begenadigd songwriter met een dijk van een heldere stem, die doet denken aan Patty Griffin en Alison Krauss.

 

Info & tickets: www.acousticalley.nl

 

15 april: MAX305 theatervoorstelling en aansluitend boekbespreking
07 april 2017

15 april: MAX305 theatervoorstelling en aansluitend boekbespreking

MAX305 is een theatervoorstelling die gaat over erkenning, keuzevrijheid en moed. Dochter Esje gaat op zoek naar haar Indische roots en vindt een oude fotoalbum en een brief.. Dan komen de herinneringen van vader Max soldaatnummer 305 tijdens WOII in Nederlands-Indië en het Hiroshima-kamp opnieuw tot leven. Overlevings-strategiën zoals het Indische zwijgen en relativerende humor worden zichtbaar en dwarsverbanden worden gelegd met het verhaal van de

naoorlogse generatie. Het laat zien hoe emoties de mindset en perceptie van realiteit beïnvloeden en leiden tot absurditeit. Hiermee wordt ook een signaal afgegeven naar thans levende

percepties over oorlogsgeweld en de gevolgen ervan in onze huidige samenleving.

 

Voorstelling met nabespreking en boekuitreiking:

Zaterdag 15 april 2017, aanvang 20:00

 

Reserveren via: info@max305.nl of bel 0612360005

Kijk voor meer informatie op: www.stichting.max305.nl of

www.facebook.com/max305

 

Klik hier om de flyer te bekijken

25 maart 2017

7 april: Nathan Bell

Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de  tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana: pure liedjes veelal slechts begeleid door gitaar en een mandoline. Zijn laatste I Don’t Do This For Love, I Do This For Love kwam in december 2015 uit en stond enkele maanden op nummer 1 in de Euro Americana Chart. Vers van de pers is het nieuwe pareltje van zijn hand: LOVE>FEAR (48 hours in traitorland)!

Info & tickets www.acousticalley.nl 

 

18 maart 2017

24 maart: Marjolein Meijers & band

 

Vrijdag 24 maart: Marjolein Meijers & band: MUZIEK!

 

Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. In 2016 staat zij 40 jaar op de planken!’ Met bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers.

 

 

`MUZIEK!` heeft veel nieuwe muziek, veel nieuwe liedjes, Nederlandstalig.

Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika. 

 

`MUZIEK!` staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.

Een Smaakvol vervolg op `Van Berini tot Solex!`

 

`MUZIEK!` Bruist, zindert, lacht en ontroert.


`MUZIEK!` is een Wereldband!

 

‘Quote over de eerdere programma`s van de Marjolein Meijers Band:

De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo.

Muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine.’

 

Informatie & tickets: www.acousticalley.nl 

Stephen Fearing
27 januari 2017

Stephen Fearing

De Canadese Stephen Fearing is een singer-songwriter met een prachtige warme en soulvolle stem en indrukwekkende gitaartechniek. Qua stijl zit hij een beetje in de hoek van Bruce Cockburn & Martyn Joseph. Op 27 januari 2017 speelde hij in Acoustic Alley.
Lees meer ›
Steam Power
17 december 2016

Steam Power

Steam Power is een nieuwe formatie met de muzikale duizendpoot FAY LOvSKY – zang, bas en meer, plus nog drie top musici uit onze akoestische muziek scene. Dit zijn JOOST VAN ES – viool, zang, JANOS KOOLEN – zang, mandoline, banjo en LAURENS JOENSEN – zang, gitaar.
Lees meer ›
Iain Matthews
29 november 2016

Iain Matthews

Iain Matthews behoeft nauwelijks nadere indroductie: de vroegere frontman van o.a. Fairport Convention, Matthews Southern Comfort (de band die wereldwijd furore maakte met ‘Woodstock’) en Plainsong.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6