Nieuws

26 november 2020

Vrijdag 4 december: The Lasses

Op vrijdag 4 december presenteert Acoustic Alley het duo The Lasses. Dit zal in een aangepaste bezetting gebeuren.

Vrijdag 4 december: The Lasses
Bericht van The Lasses:
"Margot is voorlopig niet in staat om optredens te verzorgen. Hoe moeilijk dit ook is voor iedereen zouden we toch graag de show willen laten doorgaan. Dat is wat zowel Margot als Sophie het liefste willen. Daarom hebben we een mooi alternatief plan gemaakt waarbij Sophie zonder Margot toch komt zingen, met aan haar zijde multi-instrumentalist

 

Janos Koolen op gitaar, mandoline, banjo en achtergrondzang. Hij produceerde ook het laatste Lasses-album 'Undone' en speelde daarop ook veel van de instrumenten. Daarmee is hij dus ook heel goed bekend met het Lasses-repertoire. Daarnaast is hij een veelgevraagd sidekick in de theaterwereld (o.a. Frederique Spigt, Fay Lovsky). Sophie zingt al jaren Ierse en Schotse folk en bracht in 2014 al een soloplaat uit. In 2019 deed ze met haar eigen liedjes mee aan de singer-songwriterwedstrijd Mooie Noten en haalde daarmee de finale. Volgens de jury: “Een echte verhalenverteller, mooie heldere stem, ontspannen presentatie, puur en eerlijk, heel mooi.” Sophie werkt aan haar tweede album dat hopelijk begin 2021 zal verschijnen.
Met Janos samen zal het concert qua repertoire grotendeels hetzelfde blijven als met een Lasses-optreden; nummers van het album ‘Undone’, traditionals uit Schotland, Ierland en Amerika en eigen werk in de folktraditie. Omdat Janos wat minder zingt dan Margot wordt de focus verlegd van vooral tweestemmige zang naar Sophie's heldere zang met een tweede stem voor gitaar, banjo en mandoline."
Wij wensen Margot het allerallerbeste en hebben uiteraard zonder aarzeling ingestemd met dit voorstel. Niet in de laatste plaats omdat Janos al een aantal keren ten tonele is verschenen, als een van de drijvende krachten van Steam Power en aan de zijde van Frédérique Spigt, en reken maar dat hij de honneurs gedegen zal waarnemen.
Tickets zijn nog in enige mate beschikbaar via

 

https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

 

Vrijdag 4 december
Aanvang sessie 1: 19.30 uur
Aanvang sessie 2: 21.15 uur