Nieuws

27 april 2023

12 mei: Guy Davis

Op vrijdag 12 mei ontvangt Acoustic Alley de Amerikaanse bluesgitarist Guy Davis. 

12 mei: Guy Davis
Op vrijdag 12 mei zet Acoustic Alley de deuren wagenwijd open voor de prijswinnende bluesgitarist Guy Davis. Plaats van handeling is het sfeervolle Theater In de Steeg in het hartje van Den Haag.

De Amerikaan Guy Davis is momenteel dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek. Al jarenlang draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de vier continenten Davis is de zoon van de bekende acteurs Ruby Dee en Ossie Davis. Hij groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders in het rurale zuiden van  de VS. Davis bracht meer dan tien veel geprezen albums uit in de VS en werkte onder meer samen met blueslegendes als Dr. John, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Pete Seeger.
Samen met de Italiaanse mondharmonica-virtuoos Fabrizio Poggi bracht hij in 2013 het album Juba Dance uit (met onder meer een gastbijdrage van The Blind Boys of Alabama). Het leverde Guy Davis een nominatie op voor ‘beste akoestische artiest’ en ‘beste akoestische plaat’ voor de 35 e Blues Music Awards in de VS. Nadien volgde Kokomo Kidd, een album dat ook in Europa opnieuw uitstekend onthaald werd en waarop

Guy Davis bewijst veel meer te zijn dan alleen een bluesman. Hij vermengt moeiteloos invloeden van country, americana en Europese singer-songwriters in zijn muziek. Voor zijn album uit 2018 Sonny and Brownies Last Train (MC Records) werd hij al genomineerd voor een grammy Verder bracht Guy onlangs ook nog een bijzondere EP uit met een side project Gumbo, Grits & Gravy maar nu heeft hij met zijn nieuwe album Be Ready When I Call You alweer een dikke Grammy nominatie te pakken. Dit album is een heel fraaie mix van blues, folk, gospel en soul en klinkt vrolijk en aangrijpend tegelijk. Hij kan dan ook niet wachten om de songs spoedig weer op de internationale podia te brengen.

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847

 

 

Zie ook www.guydavis.com