Nieuws

14 maart 2023

14 april: Nathan Bell

Op 14 april keert Nathan Bell terug in Acoustic Alley; gewapend met gitaar, stevige verhalen en ijzersterke songs blijkens zijn geweldige recente album 'Red, white and American blues', met als ondertitel 'Can't happen here'. 

14 april: Nathan Bell
Nathan Bell is een uit Signal Mountain, Tennessee afkomstige singer-songwriter. Hij brengt songs zonder opsmuk en met een doorleefde stem die je tot op het bot raken. Na het opgeven van zijn muziek carrière in de jaren 90 van de vorige eeuw, pakte hij rond 2007 zijn akoestische gitaar weer op. Een jaar later bracht hij zijn eerste album “Black Crow Blue” uit. De stijl van storytelling van Nathan Bell doet denken aan singer-songwriters als Chip Taylor, Townes van Zandt en Guy Clark. Veel van zijn songs gaan over het leven van cowboys, indianen, soldaten tot en met godsdienstfanaten. Vaak staat de eenzaamheid van het bestaan daarin centraal.

Zijn meest recente album heet “Red, white and American blues (can’t happen here). In dit album gaat hij de strijd aan tegen de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien in de USA. Volgens Bell kunnen die angst en haat alleen overwonnen worden door liefde voor de medemens, ongeacht geloof, ras of afkomst. De songs op dit album worden gezongen met een rauwe stem vol emotie, waardoor de boodschap hard en duidelijk overkomt. In de song “Big American Dream” verhaalt hij over een heimelijk lesbisch stel en over een bankrover die op het criminele pad gaat om zijn medicijnen te kunnen betalen. In “Coal Black Water” gaat het over vernietiging van natuur en landschap door de steenkoolwinning, een bevolking in armoede en ellende achterlatend.

Meer info & tickets www.acousticalley.nl