Nieuws

13 januari 2024

9 februari: Acoustic Alley presenteert Josienne Clarke

Slechts tweemaal te zien in Nederland: Josienne Clarke.

9 februari: Acoustic Alley presenteert Josienne Clarke

Een waanzinnig mooie stem; een zangeres die zich als geen ander kan vastbijten in de emotie van een song. Josienne Clarke is een van de beste Britse folkmuzikanten van de laatste decennia. En ze heeft een verhaal te vertellen.

Clarke, vergeleken met stemmen als Joan Baez en Gillian Welch, brak de voorbije jaren met haar entourage die ze als toxisch beschouwde. Bye bye Rough Trade, muzikale partner Ben Walker en haar manager en boekers. Een gigantisch risico voor hét folktalent van de UK, bekroond met een BBC Folk Award.

Maar moedige beslissingen werken vaak bevrijdend. Vijf jaar nadat ze haar contract bij het Rough Trade-label opzegde, brengt Josienne Clarke op 14 april 2023 'Onliness: Songs Of Solitude And Singularity' uit; zowel een gezond project als een betoverend werk op zich. Met herwerkte versies van favoriete songs van haar fans en verborgen juweeltjes uit een oude catalogus staat Josienne Clarke er weer helemaal. "Ready to jump back on the horse", zoals ze het zelf omschrijft. Josienne geeft slechts twee optredens in Nederland tijdens deze tournee. Op 9 februari te zien in Den Haag!