Nieuws

10 oktober 2022

Acoustic Alley presenteert: Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg: 11 november a.s.

Op 11 november a.s. keren twee kanjers uit het americana/roots circuit terug naar het theater: Ad Vanderveen en Philip Kroonenberg.

Tickets en meer informatie www.acousticalley.nl


Acoustic Alley presenteert: Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg: 11 november a.s.
Ad Vanderveen en Philip Kroonenberg hebben elkaar niet toevallig als duo gevonden. Daar zit een verhaal achter, dat in 1983 begint. Onder de naam Personnel leveren zij meteen het debuutjaar een album af: ‘On Strike’. IN 1990 verschijnt het live album ‘Personnel Only’, in 1992 gevolgd door ‘Continuing Stories’, opgenomen in Nashville. Daar werken zij samen met befaamde artiesten als Bill Halverson (producent), Flaco Jimenez, Al Kooper en Al Perkins.

De verwachte internationale doorbraak blijft echter uit en Vanderveen en Kroonenberg besluiten iedere hun eigen weg te gaan. Zij brengen beurtelings albums uit, waaruit blijkt dat zij beide zeer begenadigde songwriters zijn. Ad Vanderveen put zijn inspiratie voor een flink deel uit het werk van Neil Young. De band waar hij regelmatig mee tourt luistert naar de naam ‘O’Neils’. Met Eliza Gilkyson, David Olney en Iain Matthews neemt hij het prachtige album ‘More than a song’ op. Vrijwel jaarlijks brengt Vanderveen een nieuw album uit, waaronder het onlangs verschenen, lovend ontvangen ‘Candle to you’.
Van Morrison nodigde Ad Vanderveen enkele jaren geleden uit om zijn voorprogramma te verzorgen tijdens het memorabele concert in de paleistuin van Soestdijk.  

Philip Kroonenberg zit evenmin stil. Hij debuteert solo met ‘Natural Causes’ en etaleert zich als de Nederlandse variant op JJ Cale, Wanneer zijn vrouw ziek wordt, schrijft hij in de wachtkamers van de ziekenhuizen zijn angsten van zich af. Het levert het aangrijpende album ‘Some more time’ (2019). Inmiddels is Philips vrouw gelukkig weer hersteld.
De link met zijn andere vak als psychotherapeut is nooit ver weg, getuige ook de titel en songs op zijn meest recente album ‘The Therapist’. 

Vorig jaar besloten deze twee grootheden van ‘s lands folk en americana-scène om de draad weer samen op te pakken. nadat zij jarenlang hun eigen weg hadden bewandeld. Dit voelde alweer snel zo goed, dat een tour niet kon uitblijven.