Nieuws

19 februari 2023

Acoustic Alley presenteert: Eric Devries & the Song & Dance Band

Op vrijdag 10 maart ruim baan voor de geweldige 'Song & Dance Band' onder leiding van Eric Devries: americana van de bovenste plank. 

Acoustic Alley presenteert: Eric Devries & the Song & Dance Band
Met de formatie Limits zet de destijds 15-jarige Amsterdammer zijn eerste stappen op het podium. Inmiddels zijn we een muzikaal leven verder en leverde singersongwriter Eric Devries eind vorig jaar met het solo-album ‘Song & Dance Man’ een van de meest besproken americana-albums van de laatste jaren af: zowel de binnen- als buitenlandse pers waren unaniem lovend over dit album dat geen zwakke nummers bevat en niet onder doet voor zijn Amerikaanse collegae.

Jan Donkers schreef hierover: “Het is zijn vierde, na avonturen met Iain Matthews en Hidden Agenda Deluxe en zijn beste. Hij is een ‘song & dance man’ en wel eentje die zich kan meten met de grootsten in het americana-genre.”

 

Het album is opgenomen met producer Janos Koolen, die zelf diverse snarenpartijen voor zijn rekening nam en ook deel uitmaakt van de ‘Song & Dance Band”. De andere twee leden van hiervan Lucas Beukers (contrabas) en Tijmen Veelenturf (viool), 

Na zijn vorige solo-album ‘Close to Home’ geldt ‘The Song & Dance Man” zeker als een -voorlopig- hoogtepunt in de carrière van Eric Devries.

 

Hij is met zijn band te zien en horen op 10 maart a.s. in het meest sfeervolle theater van Den Haag. Informatie & tickets: www.acousticalley.nl