Nieuws

26 oktober 2019

Acoustic Alley presenteert: The Edgelarks

Op vrijdag 8 november keert dit Engelse (top)folk duo terug in het theater.

Acoustic Alley presenteert: The Edgelarks
Het duo is afkomstig uit Exmouth in Devon (UK). Ze speelden op talloze folk-festivals in het Verenigd Koninkrijk. Al reizend schreven ze hun songs op basis van de ervaringen die ze onderweg opdeden, precies zoals de oude troubadours dat deden. Ze deden daarna een aantal grote internationale tours door onder andere Canada, Zuid-Afrika, het Europese Continent en Australië. Hun muziek stamt uit de folk-traditie, maar inmiddels zijn daarin ook invloeden uit andere contreien terug te vinden, bij voorbeeld uit de USA zijn Americana invloeden te bespeuren. Soms zijn ook elementen van muziek uit minder voor de hand liggende landen, zoals India in hun muziek te vinden.

Het Americanageluid is vooral te herkennen aan de meer dan voortreffelijke dobro-techniek van Phillip. Hun meest recente album heeft simpelweg de titel “Edgelarks”. Dit album wordt beschouwd als tot nu toe het meest innovatieve album van Phillip en Hannah. De optredens van The Edgelarks kenmerken zich door passie, intensiteit, muzikaliteit en perfecte samenzang. Ook solo komt de prachtige stem van Hannah tot uiting.

John L. Walters schreef in The Guardian: “This duo has a combination of virtuosity, intensity and charisma that merits a slot on much bigger stages”

Tickets www.acousticalley.nl