Nieuws

17 maart 2022

Vrijdag 1 april: Session Americana

Session Americana is “a rock band in a tea cup, or possibly a folk band in a whiskey bottle”. Zes muzikanten rond een ronde tafel met daarop één microfoon. Iemand zet een song in en de anderen vallen bij. Viool, mandoline, gitaar, basgitaar, veldorgel, mondharmonica; effectief slagwerk en accordeon verzorgen begeleiding of spelen een hoofdrol. De sound van de mannen klinkt een beetje als de vertaling van de Ierse pubs naar Amerika. Soms opzwepend, soms verstild, maar altijd in prachtige samenzang. 

Vrijdag 1 april: Session Americana
Session Americana, het klinkt als een thema-avond, maar het is toch echt een bandnaam. De band ontstond in de clubs van Boston, waar de muzikanten elkaar ontmoetten. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een echte band met zes getalenteerde muzikanten die elk op hun instrument virtuoos werk afleveren. Voor dit collectief van zes muzikanten maakt het niet uit waar ze speelruimte hebben, rond de tafel, aan de bar of op een terras, zelfs op zolder. Overal creëren ze dat eigen sfeertje dat regelmatig eindigt in een feestje, met of zonder microfoon(s). 

Al jaren maken ze prachtige CD’s “Great Shakes” en “Pack up the circus”. Allemaal lekkere, energieke, vrolijke, mooi gearrangeerde albums met prima liedjes die je na één keer meezingt, maar die dankzij de fraaie arrangementen na een aantal draaibeurten toch steeds beter worden. Session Americana maakt geen mooie muziek. Session America maakt prach-ti-ge muziek. Iedereen die ze live gezien en gehoord heeft zal dat kunnen beamen!

 

Tickets: https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847