Nieuws

27 februari 2022

Vrijdag 4 maart: My Darling Clementine

Op vrijdag 4 maart verwelkomt Acoustic Alley het markante Engelse duo My Darling Clementine, geformeerd door en rondom Michael Weston King en Lou Dalgleish. Dit eigenzinnige duo maakt songs die passen in de Amerikaanse country-traditie van Johnny Cash en June Carter.  Hun shows zijn echter veel meer dan dat: verwacht niet alleen prachtig muziek en duetten, maar tevens geweldige verhalen met veel humor. Plaats van handeling is het intieme Theater In de Steeg in het centrum van Den Haag. Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl.

 


Vrijdag 4 maart: My Darling Clementine
Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh vormt sinds 2010 samen het in Birmingham opgerichte duo My Darling Clementine. Het Britse duo klinkt zo Amerikaans als maar kan en maakt een combi van country en americana. Altijd met prachtige samenzang, terwijl vrolijke uptempo songs en gevoelige tranentrekkers elkaar afwisselen.

Michael Weston King is een succesvolle singer-songwriter die bekend is geworden met de alt. countryband The Good Sons en daarnaast tien soloalbums op zijn naam heeft staan. Hij werkte samen artiesten als Chris Hillman, Ron Sexsmith, Jackie Leven en Townes van Zandt, die zelfs een lied van hem opnam.

Lou Dalgliesh, is een gevierde Britse zangeres die vier soloalbums uitbracht en o.a. samenwerkte met Elvis Costello en Bryan Ferry.

 

In 2011 verscheen het debuutalbum van My Darling Clementine en in 2012 wonnen ze The Americana Music Artist of the Year tijdens de British Country Music Awards. Afgelopen jaar verscheen het album  “Country Darkness’ een liefdevol en oprecht eerbetoon aan Elvis Costello. Schitterende nummers, die tot duetten zijn getransformeerd. Met een eigen country en soul twist wordt de luisteraar getrakteerd op een dozijn aan romantische momenten en hartverscheurend liefdesverdriet. Als ‘vintage’eerbetoon verscheen dit album ook op audiocassette.


www.mydarlingclementinemusic.co.uk
  (incl high-res foto’s )

 

Video’s:   https://youtu.be/YYCJhMnKuIA (The Crooked Line)